Marjo Remes fra Finland
ble årets Svarta Bjørn
Finske Marjo Remes ble utnevnt til Svarta Bjørn 2004. – Jeg har hatt en helt fantastisk uke, mente «bjørnen» selv. (Foto: Karen Marie Berg)

Det var en både glad og rørt Marjo Remes som i går ble utnevnt til årets Svarta Bjørn. Noe hun absolutt ikke hadde forventet å bli
utpekt til.


Remes er fra Rovaniemi og studerer tekstil og design ved universitetet i Lappland. Vinterfestuka er nytt for den nye Svarta Bjørnen, men i Narvik har hun vært før.

GLIMT I ØYET
– Jeg har vært i Narvik en gang før, men da kjørte jeg bare gjennom byen. Nå har jeg fått muligheten til å bli kjent med Narvik. Jeg har hatt en helt fantastisk uke, sprudler jenta fra Rovaniemi. Vinterfestuka fikk hun vite om for kort tid siden av en dame fra Narvik som bor i samme by som Remes.
Ordfører Olav Sigurd Alstad begrunnet utnevnelsen for årets Svarta Bjørn med at representanten har glimt i øyet.
– Hun har sjarm, engasjement, er nysgjerrig og reflektert. I tillegg utstråler hun en positiv energi til omgivelsene rundt seg, sa Alstad i talen før han avslørte Svarta Bjørn 2004.

EN OPPLEVELSE
Marjo Remes sa i sin takketale at Vinterfestuka og det å være Svarta Bjørn-representant har vært en opplevelse hun kun vil oppleve en gang i livet.
– Det har vært så fint å være her, og jeg vil takke de andre Svarta Bjørn-representantene for uka vi har hatt sammen, sa Remnes med et eneste stort smil om munnen.
Folk hadde samlet seg foran inngangen til rådhuset med fakler. Rombaksmusikken sjarmerte med musikken sin og dro Svarta Bjørn-representantene med seg på sang.

KAREN MARIE BERG
karenbe@fremover.no
Tlf 76 95 00 66


Mer Narvik-stoff på FREMOVERs web-sider
Sidene er produsert av Viggo Johansen, Fremover